Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Branco
16-06-2021

Op de werkvloer van Grootboek

Sinds maart 2020 is de 25 jarige Branco werkzaam bij VSE op de afdeling Grootboek. Als externe medewerker vanuit Fagro, werkt hij als ‘Medewerker Grootboek Administratie’.

Grootboek

Sinds maart 2020 werkt Branco (25) werkzaam bij VSE op de afdeling Grootboek als medewerker Grootboek Administratie. 

Maandafsluiting

"Mijn team zorgt iedere maand voor een tijdige, correcte en volledige afsluiting van de cijfers. Daarbij horen de volgende taken: 

  • beheren van de balansdossiers
  • rapporteren naar Vebego
  • eerstelijns analyses.

Daarnaast is Grootboek het eerste aanspreekpunt van de controllers van de verschillende Vebego bedrijven wanneer ze vragen hebben over de cijfers. Ook verzorgt team Grootboek de coördinatie van de accountantscontrole van Deloitte.

Tijdens de maandafsluiting, die in principe 10 werkdagen duurt, stellen we elke dag rapportages op voor de controllers. Na deze 10 dagen moeten de cijfers definitief zijn, die Grootboek dan weer kan rapporteren aan Vebego."

Projecten

“Op basis van de planning zorgen we dat alle deadlines af zijn die af moeten en daarnaast werkt iedereen aan projecten als de planning voor die dag is afgewerkt.”

Samenwerken

Branco legt het uit hoe hij samenwerkt met de controllers aan de hand van een voorbeeld met Hago Zorg.

“Hago Zorg heeft controllers in dienst. Zij leveren boekingen aan tijdens de maandafsluiting om hun cijfers volledig en juist in SAP te hebben staan. Wanneer zij zeggen dat de cijfers definitief zijn, voert Grootboek deze in Cognos in, een apart rapportagesysteem van Vebego. Daarmee worden definitieve cijfers doorgestuurd en kan Vebego de cijfers van alle bedrijven samen gaan voegen.”

Online team 

Het team waar Branco in werkt is super gezellig en leuk. Branco heeft zelf helaas alleen de eerste drie dagen op kantoor kunnen werken in verband met de Corona situatie, “maar door elke dag contact te houden met collega’s door de dagstart, de teamschat en videobellen tijdens het werk, voelt het toch niet helemaal alsof je alleen thuis zit te werken.” In de teamschat komen behalve werk gerelateerde kwesties, ook grappige dingen voorbij. Ook wordt op de vrijdagen in de dagstart besproken wat iedereen zijn weekendplannen zijn, wat je normaal gesproken op kantoor ook zou doen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat het team elkaar behalve zakelijk ook privé leert kennen. Naarmate Branco langer bij VSE werkt en steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, schakelt hij naast met mensen uit zijn eigen team ook meer met mensen van andere afdelingen, waardoor hij ook hen leerde kennen.

“Er worden grapjes gemaakt, maar we weten ook wanneer we professioneel moeten zijn.”

Team uitjes

Met het team bij elkaar zijn vindt Branco het leukste. Vorig jaar juni hadden zij op een golfbaan met z’n allen afgesproken om in een informele sfeer elkaar te spreken, elkaar beter te leren kennen en een hapje te eten. Veel van zijn collega’s zag Branco op dit moment pas voor het eerst in het echt. In niet-Corona tijden organiseert het team ook regelmatig dingen zoals spelletjesavonden of bootje varen in Wessem. De binding van het team wordt versterkt door deze teamuitjes.

Meer blogs

Sandy

Op de frontoffice van de personeelsadministratie

07-06-2021
2 min.
Renaldy

Op de werkvloer van debiteurenbeheer

07-06-2021
1 min.
Jacqueline Aan Het Werk

Een werkdag bij inkoop

07-06-2021
3 min.