Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Jacqueline Aan Het Werk
07-06-2021

Een werkdag bij inkoop

Op de werkvloer van inkoop

Jacqueline is in 1980 begonnen bij Hago. Ze begon bij Hago met een typemachine en typex en nu werkt ze achter schermen met programma’s zoals TOPdesk en Teams. Er is veel veranderd in al die jaren. In de tussentijd heeft Jacqueline ook gewerkt voor andere werkgevers, maar ze kreeg meerdere keren een belletje of ze terug wilde komen bij Hago. Dat deed ze. Nu vierde ze begin dit jaar haar 12,5 jarig jubileum bij VSE, als eerste jubilaris binnen VSE. Helaas moest het door Corona anders gevierd worden dan normaal, maar al haar collega’s waren erbij, dan wel via Teams. Jacqueline wordt dit jaar 60 en hoopt er zeker nog wat jaren aan vast te kunnen plakken bij VSE. Ze vindt het nog steeds leuk binnen Vebego, dus wil er zeker blijven.

“Werk vandaag aan je plezier” - Loesje

Iedereen heeft wel eens een mindere dag, maar dan probeert Jacqueline er een positieve draai aan te geven door de dingen waarvan ze denkt die beter kunnen, met z’n allen te veranderen zodat ze ook daadwerkelijk beter worden. “Het werk wat je doet leuk vinden ligt aan jezelf.” De instelling van het werk aanpakken in plaats van opkijken tegen een stapel werk, geeft Jacqueline een goed gevoel. Volgens haar moet je een klik hebben met het werk wat je doet. En het duurt even voordat je merkt of dat het geval is.

“Wat ik ergens doe of wat ik ergens van vind, kan belangrijk zijn voor een collega.” Ook al werkt Jacqueline op kantoor en zit ze dus ver weg van de schoonmakers, heeft ze altijd het gevoel dat de schoonmakers het meest waardevolle werk doen. Want als de schoonmakers hun werk niet goed doen, houdt het werk voor haar en haar collega’s ook op. 

“We hebben elkaar allemaal nodig.”

Jacqueline werkt op de backoffice van de afdeling Procure-to-Pay. Ze houdt zich bezig met inkoop. Wat dat inhoudt, legt ze uit: "Stel een bedrijf huurt iemand in, iemand krijgt een nieuw bureau, een vergaderruimte moet afgehuurd worden of de schoonmakers hebben een nieuwe schrobmachine nodig, komt daar via Inkoop een bestelling van. Oftewel Inkoop zorgt voor de diensten die de bedrijven inkopen. Deze bestellingen plaatst Inkoop bij de leverancier en daar komt een factuur van. Zo’n bestelling wordt aangemaakt in het systeem."

Bestellingen plaatsen is de voornaamste taak van Inkoop bij VSE en alles wat bij deze bestellingen komt kijken, zoals het contact met nieuwe leveranciers of aanpassingen van een bestelling. Inkoop zorgt ervoor dat de kosten, als de factuur komt, goed geboekt kunnen worden bij de juiste kostenplaats. De afdeling wordt hierin gecontroleerd door de afdeling Grootboek.

“Ik vind het leuk om een dag mijn taken achter elkaar door af te werken, maar ik vind het ook leuk om eens met wat collega’s bij elkaar te gaan zitten, zonder computer, en aan elkaar eens te vertellen wat je doet.” Dit om het werk te optimaliseren en om te zorgen dat het werk waardevol is en blijft.

Een van de leukste dingen die Jacqueline mocht doen bij Vebego was de bouwreis naar Sri Lanka in 2010. “Dan ben je een week met collega’s, met directeuren, voorwerkers, iedereen en nog wat. Je kent elkaar niet, maar toch pakt dat zich heel goed samen. Je functie maakt niet uit, iedereen doet mee. En dat is heel leuk. Daarvan hoop ik eigenlijk dat meer collega’s zeggen dat ze dat ook eens willen gaan doen. Niet kijkend naar het beroep van iemand, maar puur naar de mensen zelf. Waardeer iemand om wie die is. Hopelijk heeft diegene werk wat bij hem/haar past. Dan komt het goed.”

Meer blogs

Sandy

Op de frontoffice van de personeelsadministratie

07-06-2021
2 min.
Renaldy

Op de werkvloer van debiteurenbeheer

07-06-2021
1 min.
Branco

Op de werkvloer van Grootboek

16-06-2021
2 min.