Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Eerder Stoppen Met Werken
20-06-2022

Regeling ‘Eerder stoppen met werken’ voor schoonmakers verruimd naar twee jaar

Stoffels Bleijenberg begeleidt medewerkers succesvol naar vervroegd pensioen

Voor medewerkers die op leeftijd zijn en voor wie het schoonmaakwerk te zwaar wordt, is in de nieuwe cao de Eerder Stoppen met Werken-regeling verruimd. Medewerkers kunnen ervoor kiezen om maximaal 2 jaar (was 1 jaar) voor de AOW-gerechtigde leeftijd volledig (of gedeeltelijk) te stoppen met werken. Dankzij de nieuwe regeling die per 1 januari 2022 is ingegaan, heeft collega Eline Meijers van Stoffels Bleijenberg inmiddels drie medewerkers succesvol geholpen om vervroegd met pensioen te kunnen gaan. Persoonlijke begeleiding bleek de sleutel tot succes!

Persoonlijke begeleiding

De regeling biedt mogelijkheden voor medewerkers die het arbeidstempo niet meer kunnen bijbenen. Voor werkgevers is dit een kans om oudere medewerkers duurzaam uit te laten stromen en verzuim te voorkomen. Eline: “Om te peilen of er interesse was voor deze regeling, voerde ik verschillende gesprekken met onze oudere medewerkers. Supermooi om te zien hoe blij onze collega's waren met de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken!”

Ondersteun je medewerkers bij de aanvraag

De Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS), de organisatie die de cao voor werkgevers en werknemers uitvoert, verstrekt de uitkeringen om vroeger te kunnen stoppen met werken. Eline: “De aanvraag hiervoor is een ingewikkelde klus, vooral omdat hij digitaal is. Het is daarom aan te raden om de medewerkers hierbij te helpen. Dit voorkomt onrust en stress.”

In goede gezondheid het pensioen in

“De medewerkers bij Stoffels Bleijenberg zijn ons erg dankbaar voor de begeleiding en de adviezen. Wij zijn daarnaast blij dat deze medewerkers eerder én in goede gezondheid mogen gaan genieten van hun pensioen.”

Meer nieuws