Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Robot Mario
18-11-2021

Hoe gaat het met onze robot collega?

Update van robot collega

Afgelopen zomer startte robot collega Mario bij VSC. Hij voert administratieve en controlerende taken uit. Hoe verloopt de samenwerking tussen VSC en Mario? In dit bericht een update.

Verbeteren processen en kwaliteit
Afgelopen periode is Mario gestart met het verwerken van financiële verkoopfacturen, incidentele reiskostendeclaraties en het inlezen van journaalposten. Na iedere verwerking rapporteert Mario over zijn werkzaamheden aan de afdeling. VSC collega’s controleren deze rapportages op uitgevallen items. Door te analyseren kunnen we erop sturen dat Mario in de toekomst steeds meer items (goed) gaat verwerken. Op deze manier verbeteren we het proces en de kwaliteit.

Door Mario meer tijd voor ander werk
“Robot Mario neemt veel werk van ons over” vertelt Sander Berns, medewerker crediteuren. “Hij haalt wekelijks de gewerkte uren van de uitzendkrachten uit ons systeem, berekent op basis van de gewerkte uren de kosten en plaatst de kosten in SAP. Nu kan ik zelf andere werkzaamheden oppakken, als Mario hiermee aan de slag gaat.”

Ook collega Carmen Keuten, proces expert van afdeling Contract-to-Cash, beaamt dat Mario werk overneemt: “Mario maakt per maand ongeveer 50 facturen en verstuurt ze direct naar de klant. Zeker tijdens de maandafsluiting, een drukke periode, zijn we blij dat Mario werk overneemt en wij kunnen focussen op andere werkzaamheden.

Meer opdrachten voor Mario
De tijd die we besparen steken we ook in het ontwikkelen van nieuw werk voor robot Mario. We onderzoeken welke processen geschikt zijn voor robotic process automation (RPA) en richten het proces op de juiste manier in zodat robot Mario het werk kan uitvoeren. Inmiddels heeft Mario drie nieuwe taken erbij gekregen en verwerkt hij de data van zes verschillende processen binnen VSC.

Meer nieuws

VSC_Robots
robots

Aan de slag met robots!

2 min.
Robot At Work (1)
rpa, robot, automatisering

Samenwerking met robot van start

1 min.
Header Vebego Familie Award 2022

Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

2 min.